fbpx
Los Webos - Usluge Digitalnog Marketinga

Jeste li mislili: SEO... oglašavanje? novi web?


Usluge digitalnog marketinga - LosWebos
loswebos.hr/digitalni-marketing
Od izrade, upravljanja sadržajem i optimizaciju(SEO) web stranica. Oglašavanje na Google i Facebook platformama.


SEO Optimizacija

SEO optimizacija web sjedišta

Što znači SEO optimizacija web sjedišta?
SEO optimizacija web sjedišta je prilagodba stranica prema najnovijim standardima i trendovima pretraživanja na tražilicama. Kada govorimo o tražilicama onda ustvari mislimo na Google! Razlog tome je što Google zauzima više od 80% ukupnog prometa koji se odvija na svim tražilicama na internetu, a same tražilice zauzimaju do 90% ukupnog Internet prometa. Pojednostavljeno, ako želimo da nas se nađe na internetu svoj web trebamo prilagoditi prema Google standardima.

SEO proces

Kako bi lakše objasnili SEO proces prvo moramo istaknuti podjelu na OnSite i OffSite SEO.

OnSite SEO su prilagodbe koje radimo na samom WEB sjedištu, a odnosi se na kodiranje, kreiranje sadržaja i pravila kod pisanja objava. Nešto je lakši i dovoljno je slijediti osnovna pravila kako bi postigli rezultate.

OffSite SEO se odnosi na kvalitetne poveznice koje s drugih stranica preusmjeravaju korisnike na našu stranicu. Teži je i zahtjeva određene marketinške vještine i tehnike.

SEO (Search Engine Optimization) je proces koji ustvari nikada ne završava i provodi se kroz 4 osnovne faze. Neke od faza SEO procesa traju do godinu dana, i kada smo završili sa zadnjom fazom ponovno krećemo od početka. Upravo zato kažemo da SEO proces nikada ne završava.

Analiza

Kvalitetnom i detaljnom analizom prvo ćemo provjeriti trenutno stanje i procijeniti uspješnost našeg WEB sjedišta. Svih njegovih bitnih elemenata, brzinu učitavanja, količinu indeksiranog sadržaja od strane Googlea.

Kako i na koji način se pretražuje naš sadržaj na internetu? Tko sve i putem kojih uređaja posjećuje naš WEB? Analiza nam je vrlo bitna kako bi lakše odredili našu ciljanju skupinu i koje sve prilagodbe moramo izvršiti.

Planiranje

Planiranje je sljedeća faza, pod uvjetom da već imamo WEB i imamo što analizirati. Prije svega moramo postaviti ciljeve (KPI) koje želimo postići putem našeg WEBa.  Je li nam cilj povećati aktivnost, konverziju na našem WEBu ili želimo povećati svjesnost o postojanju našeg proizvoda ili usluge – branding.

Koja nam je ciljana skupina? Nećemo iste tekstove pisati za sve, prilagodit ćemo sadržaj ciljanoj skupini. Gdje se nalazi naša ciljana skupina?

Provedba

Provedba je slijedeća faza SEO procesa. Sada treba prijeći sa riječi na dijela. Kako kvalitetno napraviti SEO sa tehničkog aspekta – programiranje i kodiranje. Ako pokrećemo novi site bitno je kakvu tehnologiju ćemo koristiti. Trebamo dobro razmislite o strukturi svoje stranice. Ako se odlučujemo za neki od CMS sustava bitno nam je što nam taj sustav s aspekta SEOa može ponuditi.

Mjerenje

Mjerenje uspješnosti naše WEB stranice prema ciljevima koje smo postavili je zadnja faza SEO procesa. Mjerljivost rezultata se smatra jednom od bitnih prednosti digitalnog marketinga u odnosu na klasični marketing, odnosno medije oglašavanja. Nije dovoljno uključiti Google Analytics i Search Console ako dobivene podatke nismo u stanju točno protumačiti i upotrijebiti.

SEO optimizacija WEB sjedišta spada u prilagodbe čije rezultate nećemo vidjeti odmah. Kvalitetna SEO optimizacija će nam sigurno dugoročno biti isplativa i korisna,  a gradi odlične temelje kada želimo ubrzati stvar pomoću Google Ads programa oglašavanja.

Nemate dovoljno vremena, znanja i iskustva?

Ili vam sve ovo zvuči kineski?

LosWebos ima sve to i da, mi pričamo kineski!

Kontaktirajte nas

    Vaše Ime (required)

    Vaš Email (required)

    Naslov

    Poruka